head_banner

Warta

Tilu arah dimeunangkeun kajadian ngarugikeun alat médis

Basis data, nami produk sareng nami pabrikan mangrupikeun tilu arah utama monitoring acara ngarugikeun alat médis.

Meunangkeun kajadian ngarugikeun alat médis tiasa dilaksanakeun dina arah basis data, sareng basis data anu béda gaduh ciri anu sami. Salaku conto, buletin inpormasi alat médis Cina ngeunaan acara bébéja rutin nyatakeun kajadian anu parah tina sababaraha jinis produk, sedengkeun alat médis alat anu didaptarkeun dina buletin peringatan alat médis utamina asalna ti Amérika Serikat, Inggris, Australia sareng Kanada Alat médis peringatan atanapi ngelingan data bumi sareng daérah sanés data anu dilaporkeun domestik; Database MAUDE Amérika Serikat mangrupikeun basis data anu lengkep, salami kajadian médis alat-alat anu dilaporkeun numutkeun peraturan FDA Amérika Serikat bakal dilebetkeun kana database; alat médis ngarugikeun kajadian / émut / peringatan basis data anu patali sareng nagara sareng daérah sapertos Karajaan Inggris, Kanada, Australia sareng Jérman bakal diénggalan sacara rutin. Pikeun nyandak kajadian ngarugikeun alat médis dina arah basis data, éta tiasa dipajang numutkeun kecap konci, sareng éta ogé tiasa leres dicandak ku ngawatesan waktos atanapi lokasi kecap konci.

Pikeun ngalaksanakeun pengambilan acara ngarugikeun alat médis dina arah nami produk, anjeun tiasa ngalebetkeun nami produk alat médis anu diarepkeun dina halaman pamundut database kanggo dimeunangkeun, sareng umumna henteu kedah ngalebetkeun nami produk anu khusus.

Nalika milarian numutkeun nami perusahaan alat médis, upami perusahaan mangrupikeun perusahaan anu dibiayaan ku asing, perlu diperhatoskeun kana gambaran anu béda tina nami perusahaan, sapertos kasus, singkatan, jst.

Analisis kajadian anu ngarugikeun panyawat tina kasus anu khusus

Eusi laporan hasil panilitian ngawaskeun acara médis ngeunaan alat médis tiasa kalebet tapi henteu diwatesan ku gambaran ringkes ngeunaan tujuan ngawaskeun sareng rencana pangimeutan acara ngarugikeun alat médis; ngawaskeun sumber data; rentang waktos dimeunangkeun acara ngarugikeun; jumlah kajadian anu ngarugikeun; sumber laporan; sabab kajadian ngarugikeun; akibat tina kajadian anu ngarugikeun; proporsi tina rupa-rupa kajadian ngarugikeun; léngkah-léngkah anu dilakukeun pikeun kajadian anu ngarugikeun; jeung; Data ngawaskeun sareng prosés ngawaskeun tiasa nyayogikeun inspirasi pikeun marios téknis, pangawasan post marketing produk, atanapi manajemén résiko tina perusahaan manufaktur.

Dina pandangan seueur data, 219 potongan inpormasi dicandak ku ngawatesan "productcode" dugi Juni 2019. Saatos mupus 19 lembar inpormasi kajadian anu henteu ngarugikeun, 200 lembar sésana dilebetkeun kana analisis. Inpormasi dina basis data diekstrasikeun hiji-hiji, ngagunakeun parangkat lunak Microsoft Excel anu ngoleksi data tina sumber laporan, inpormasi alat médis anu aya hubunganana (kalebet nami pabrikan, nami produk, jinis alat médis, masalah alat médis) , waktos kajantenan kajadian anu ngarugikeun, waktos nalika FDA nampi kajadian anu ngarugikeun, jinis kajadian anu ngarugikeun, anu nyababkeun kajadian anu ngarugikeun, teras dianalisis lokasi kajadian anu ngarugikeun Penyebab utama kajadian anu ngarugikeun diringkeskeun, sareng langkah-langkah paningkatan nyaéta teraskeun tina aspek operasi, desain prostesis sareng perawat pasca operasi. Prosés analisis sareng kontén di luhur tiasa dianggo salaku rujukan pikeun analisa kajadian ngarugikeun alat médis anu sami.

Analisis kajadian ngarugikeun pikeun ningkatkeun tingkat kontrol résiko

Ringkesan sareng analisis kajadian ngarugikeun alat médis ngagaduhan référénsi penting pikeun departemén pangaturan alat médis, produksi sareng operasi perusahaan sareng pangguna pikeun ngalaksanakeun kontrol résiko. Pikeun departemén pangaturan, perumusan sareng révisi peraturan parangkat médis, aturan sareng dokumén normatif tiasa dilaksanakeun babarengan sareng hasil analisis kajadian anu ngarugikeun, sahingga ngadalikeun résiko sareng pengelolaan alat médis ngagaduhan hukum sareng peraturan anu kedah dipilampah . Nguatkeun pangawasan post marketing alat médis, kumpulkeun sareng nyimpulkeun kajadian anu ngarugikeun, peringatan sareng émut émbaran alat médis sacara rutin, sareng ngaleupaskeun pengumuman dina waktosna. Dina waktos anu sasarengan, nguatkeun pengawasan pabrikan alat médis, ngabakukeun prosés produksi, sareng sacara efektif ngirangan kamungkinan kajadian ngarugikeun ti sumberna. Salaku tambahan, urang kedah teraskeun ngamajukeun panilitian ilmiah ngeunaan pangawasan alat médis sareng ngawangun sistem évaluasi dumasar kana pangendalian résiko anu pas.

Lembaga médis kedah nguatkeun palatihan sareng manajemén, sahingga dokter tiasa ngawasa sarat operasi standar sareng katerampilan operasi alat, sareng ngirangan kamungkinan kajadian ngarugikeun. Pikeun langkung nguatkeun kombinasi médis sareng rékayasa, sareng ngadesek dokter pikeun komunikasi sareng insinyur desain alat médis ngeunaan masalah anu kapendakan dina panggunaan klinis alat médis, sahingga klinik tiasa gaduh pamahaman anu langkung lengkep ngeunaan alat médis anu dianggo, sareng ogé ngabantosan insinyur desain alat médis pikeun ngarancang anu hadé atanapi ningkatkeun alat médis. Salaku tambahan, bimbingan rehabilitasi klinis kedah diperkuat pikeun ngingetan pasién ngeunaan poin konci pikeun nyegah gagalna dini tina implan kusabab kagiatan prématur atanapi operasi anu teu leres. Dina waktos anu sasarengan, dokter kedah ningkatkeun kasadaranna ngeunaan kajadian ngarugikeun alat médis, nyingkahan résiko panggunaan alat médis, sareng ngumpulkeun sareng ngalaporkeun acara ngarugikeun alat médis.


Pos waktos: Jan-18-2021