head_banner

Warta

new

BEIJING - Dinas kaséhatan nagara Espirito Santo, Brazil, ngumumkeun dinten Salasa yén ayana antibodi IgG, khusus pikeun virus SARS-CoV-2, dideteksi dina sampel sérum ti Désémber 2019.

Departemen kaséhatan nyatakeun yén 7.370 sampel sérum parantos dikumpulkeun antara Désémber 2019 sareng Juni 2020 ti pasien anu disangka kaserang panyakit dengue sareng chikungunya.

Kalayan sampel anu dianalisis, antibodi IgG dideteksi dina 210 jalmi, diantarana 16 kasus nunjukkeun ayana coronavirus novél di nagara éta sateuacan Brazil ngumumkeun kasus anu resmi dikonfirmasi dina 26 Pébruari 2020. Salah sahiji kasus dikumpulkeun dina Désémber 18, 2019.

Departemen kasihatan nyarios yén diperyogikeun sakitar 20 dinten kanggo pasién pikeun ngahontal tingkat IgG anu tiasa didétéksi saatos inféksi, janten inféksi tiasa lumangsung antara akhir Nopémber sareng awal Désémber 2019.

Kamentrian Kaséhatan Brasil parantos maréntahkeun nagara pikeun ngalakukeun panyelidikan épidemiologis jero pikeun konpirmasi salajengna.

Papanggihan di Brasil mangrupikeun anu pang anyarna diantara panilitian sadunya anu parantos nambihan kana bukti anu tumuh yén COVID-19 cicingeun medar di luar Cina langkung ti heula panginten.

Panaliti ti Universitas Milan nembe mendakan yén awéwé di kota Itali kalér katépaan COVID-19 dina bulan Nopémber 2019, numutkeun laporan média.

Ngaliwatan dua téhnik anu béda dina jaringan kulit, panaliti ngaidéntifikasi dina biopsi awéwé umur 25 taun ayana sekuen gen RNA tina virus SARS-CoV-2 ti saprak Nopémber 2019, numutkeun koran harian Italia régional L ' Unione Sarda.

"Aya, dina pandemi ieu, kasus-kasus anu hijina tanda tina inféksi COVID-19 nyaéta patologi kulit," Raffaele Gianotti, anu koordinat panalungtikan, dikutip ku koran éta nyarios.

"Kuring panasaran naha urang tiasa mendakan buktina SARS-CoV-2 dina kulit pasién anu ngan ukur panyakit kulit sateuacan fase epidemi anu diakui sacara resmi dimimitian," saur Gianotti, nambihan "kami mendakan 'sidik jari' COVID-19 dina kulit jaringan. "

Dumasar kana data global, ieu "buktina pangkolotna ayana virus SARS-CoV-2 dina hiji manusa," saur laporan éta.

Dina akhir April 2020, Michael Melham, walikota Belleville di nagara bagian New Jersey, Amérika Serikat nyatakeun yén anjeunna parantos diuji positip pikeun antibodi COVID-19 sareng yakin anjeunna parantos kaserang virus dina bulan Nopémber 2019, sanaos dilaporkeun asumsi dokter yén anu ngagaduhan Melham ngalaman éta ngan ukur flu.

Di Perancis, élmuwan mendakan saurang lalaki katépaan COVID-19 dina bulan Désémber 2019, sakitar sabulan sateuacan kasus anu munggaran sacara resmi kacatet di Éropa.

Nyutat dokter di rumah sakit Avicenne sareng Jean-Verdier caket Paris, BBC News ngalaporkeun dina Méi 2020 yén pasién "pastina kainféksi antara 14 sareng 22 Désémber (2019), sabab gejala coronavirus ngabutuhkeun antara lima sareng 14 dinten kanggo némbongan."

Di Spanyol, paniliti di Universitas Barcelona, ​​salah sahiji paguron luhur anu paling bergengsi di nagara éta, ngadeteksi ayana génom virus dina sampel cai limbah anu dikumpulkeun tanggal 12 Maret 2019, saur paguron luhur éta dina pernyataan Juni 2020.

Di Italia, panilitian ku National Cancer Institute di Milan, diterbitkeun dina bulan Nopémber 2020, nunjukkeun yén 11,6 persén tina 959 sukarelawan anu séhat anu ngiringan uji coba panyawat kanker paru-paru antara Séptémber 2019 dugi ka Maret 2020 parantos ngembangkeun antibodi COVID-19 sateuacan Pébruari 2020 nalika kasus resmi munggaran kacatet di nagara éta, sareng opat kasus tina panilitianana mimiti ka minggu mimiti Oktober 2019, anu hartosna jalma-jalma éta katépaan dina Séptémber 2019.

Tanggal 30 Nov 2020, panilitian ku Pusat Pencegahan Penyakit sareng Pencegahan AS (CDC) mendakan yén COVID-19 sigana di Amérika Serikat mimiti pertengahan Desember 2019, sababaraha minggu sateuacan virus mimiti diidentipikasi di Cina.

Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun online dina jurnal Clinical Infectious Diseases, panaliti CDC nguji sampel getih tina 7.389 sumbangan getih rutin anu dikumpulkeun ku Palang Merah Amérika ti Désémber 13, 2019 dugi ka 17 Jan 2020 pikeun antibodi khusus pikeun coronavirus anyar.

Inféksi COVID-19 "panginten parantos aya di Amérika Serikat dina bulan Désémber 2019," sakitar sabulan sateuacanna ti kasus resmi munggaran nagara urang dina 19 Jan 2020, para ilmuwan CDC nyerat.

Timuan ieu mangrupikeun gambaran anu langkung rumit ngeunaan rumitna ngabéréskeun teka-teki ilmiah ngeunaan panyusutan sumber virus.

Dina sajarahna, tempat dimana virus mimiti dilaporkeun sering tétéla sanésna asalna. Inféksi HIV, salaku conto, mimiti dilaporkeun ku Amérika Serikat, tapi panginten kamungkinan ogé virus éta henteu ngagaduhan asal ti Amérika Serikat. Sareng beuki seueur buktina ngabuktikeun yén Flu Spanyol henteu asalna di Spanyol.

Dugi ka COVID-19, janten anu pangpayunna ngalaporkeun virus éta henteu hartosna yén virus éta asalna di kota Wuhan Cina.

Ngeunaan studi ieu, Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) nyatakeun yén bakal "nyandak unggal deteksi di Perancis, di Spanyol, di Italia pisan-pisan, sareng kami bakal nalungtik masing-masing."

"Kami moal lirén tina terang anu leres tina asal usulna virus, tapi dumasar kana élmu, tanpa dipolitikisasi atanapi nyobian nyiptakeun tegangan dina prosésna," saur Diréktur Jénderal WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus akhir Nopémber 2020.


Pos waktos: Jan-14-2021