head_banner

Warta

af

Allyson Hideung, perawat anu kadaptar, miara pasien COVID-19 di ICU samentawis (Unit Perawatan Inténsif) di Harbour-UCLA Medical Center di Torrance, California, AS, tanggal 21 Jan 2021. [Poto / Agénsi]

NEW YORK - Jumlah kasus COVID-19 di Amérika Serikat paling luhur 25 juta dinten Minggu, numutkeun Pusat Pusat Élmu sareng Téknik di Johns Hopkins University.

Jumlah kasus AS COVID-19 naék ka 25,003,695, kalayan total maotna 417.538, dugi ka jam 10:22 waktos waktos lokal (1522 GMT), numutkeun jumlah CSSE.

California ngalaporkeun jumlah kasus anu paling ageung diantara nagara-nagara, nangtung dina 3.147.735. Texas negeskeun 2.243,009 kasus, dituturkeun ku Florida kalayan 1.639.914 kasus, New York kalayan 1.323.312 kasus, sareng Illionis langkung ti 1 juta kasus.

Nagara sanés anu langkung ti 600,000 kasus kalebet Georgia, Ohio, Pennsylvania, Arizona, North Carolina, Tennesse, New Jersey sareng Indiana, data CSSE nunjukkeun.

Amérika Serikat tetep mangrupikeun bangsa anu paling parah katarajang pandemi éta, kalayan kasus-kasus sareng maotna di dunya, anu ngahasilkeun langkung ti 25 persén caseload global sareng ampir 20 persén tina maotna global.

Kasus AS COVID-19 ngahontal 10 juta dina 9 Nov 2020, sareng jumlahna dua kali lipat dina 1 Jan 2021. Kusabab mimiti 2021, caseload AS parantos naék 5 juta ngan dina 23 dinten.

Pusat Kontrol sareng Pencegahan Kasakit AS ngalaporkeun 195 kasus disababkeun ku varian ti langkung ti 20 nagara bagian ti dinten Jumaah. Agénsi ngingetkeun kasus anu diidéntifikasi henteu ngagambarkeun jumlah total kasus anu aya hubunganana sareng varian anu tiasa beredar di Amérika Serikat.

Prakiraan ensembel nasional anu diénggalan dinten Rebo ku CDC ngaramal total 465,000 dugi ka 508.000 korban coronavirus di Amérika Serikat ku 13 Pébruari.


Pos waktos: Jan-25-2021