head_banner

Warta

Sajumlah nagara, kaasup Mesir, UAE, Yordania, Indonésia, Brazil sareng Pakistan, parantos masihan otorisasi vaksin COVID-19 anu diproduksi ku Tiongkok kanggo panggunaan darurat. Sareng seueur deui nagara, kalebet Chili, Malaysia, Pilipina, Thailand sareng Nigeria, parantos maréntahkeun vaksin Cina atanapi anu damel bareng sareng Cina dina nyayogikeun atanapi ngaluncurkeun vaksin éta.

Hayu urang parios daptar pamimpin dunya anu nampi tembakan vaksin Cina salaku bagian tina kampanye vaksinasi.

 

Présidén Indonésia Joko Widodo

cov19

Présidén Indonésia Joko Widodo nampi vaksin COVID-19 anu ditembak dikembangkeun ku perusahaan biofarmasi Tiongkok Sinovac Biotech di Istana Présidén di Jakarta, Indonésia, 13 Jan 2021. Présidén mangrupikeun urang Indonésia munggaran anu divaksinasi nunjukkeun yén vaksinna aman. [Poto / Xinhua]

Indonésia, ngalangkungan Badan Pengendalian Pangan sareng Narkoba, nyatujuan vaksin perusahaan biofarmasi Cina Sinovac Biotech's COVID-19 vaksin pikeun dianggo tanggal 11 Jan.

Agénsi ngaluarkeun otorisasi panggunaan darurat pikeun vaksin saatos hasil samentawis uji coba tahap telat na di nagara éta nunjukkeun tingkat tingkat efikasi 65,3 persén.

Présidén Indonésia Joko Widodo tanggal 13 Jan 2021, nampi vaksin COVID-19. Saatos présidén, kapala militér Indonésia, kapala pulisi nasional sareng Menteri Kaséhatan, sareng anu sanésna, ogé divaksinasi.

 

Présidén Turki Tayyip Erdogan

cov19-2

Présidén Turki Tayyip Erdogan nampi suntikan vaksin panyawat CoronaVac tina Sinovac di Rumah Sakit Kota Ankara di Ankara, Turki, 14 Jan 2021. [Poto / Xinhua]

Turki ngamimitian vaksinasi masal pikeun COVID-19 tanggal 14 Jan saatos pihak berwenang nyatujuan panggunaan darurat vaksin Cina.

Langkung ti 600.000 padamel kasihatan di Turki parantos nampi dosis munggaran nembak COVID-19 anu dikembangkeun ku Sinovac Cina salami dua dinten mimiti program vaksinasi nagara éta.

Menteri Kaséhatan Turki Fahrettin Koca dina 13 Jan 2021, nampi vaksin Sinovac sareng anggota dewan élmu piwuruk Turki, hiji dinten sateuacan vaksinasi nasional.

 

Wakil Présidén Uni Emirat Arab (UEA), Perdana Menteri sareng Penguasa Dubai Syekh Mohammed bin Rashid Al Maktoum

cov19-3

Tanggal 3 Nov 2020, Perdana Menteri sareng Wakil-Présidén UAE sareng penguasa Dubai Syekh Mohammed bin Rashid Al Maktoum tweets gambar anjeunna nampi tembakan vaksin COVID-19. [Poto / Akun Twitter Twitter Twitter Twitter Syekh]

UAE ngumumkeun dina 9 Des 2020, pendaptaran resmi vaksin COVID-19 anu dikembangkeun ku Grup Nasional Farmasi Cina, atanapi Sinopharm, dilaporkeun ku kantor berita WAM resmi.

UAE janten nagara munggaran anu nawiskeun vaksin COVID-19 anu dikembangkeun ku Cina ka sadaya warga sareng warga gratis, dina 23 Des. Percobaan di UAE nunjukkeun vaksin Cina nyayogikeun 86 persén ngalawan inféksi COVID-19.

Vaksin ieu dibéré Otorisasi Paké Darurat dina bulan Séptember ku kamentrian kaséhatan pikeun nangtayungan padamel payun anu paling résiko tina COVID-19.

Sidang tahap III di UAE parantos kalebet 31,000 sukarelawan ti 125 nagara sareng daérah.


Waktos Post: Jan-19-2021